čtenář nepřihlášen přihlásit se registrovat se informace |
Vlastní vyhledávání
|
Doplňky stravy jsou důležitá součást životního stylu 07. 03. 2008, 21.54:32Co vše víte o sacharidech? 02. 03. 2008, 11.42:24Jak připravit kvalitní čaj? 29. 02. 2008, 20.36:02Jak se snídá ve světě 08. 02. 2008, 20.29:22Snídaně je nepostradatelná součást dne a vědí to všude na světě. Složení typické snídaně se sice v každé zemi trochu liší... (celý článek) Jak nakupovat chlazené mořské produkty? 01. 02. 2008, 21.59:19Blahodárné mléko 28. 12. 2007, 20.42:57Kravské mléko je odpradávna nedílnou součástí naší výživy. (celý článek) Dá se věřit knihám o výživě? 18. 12. 2007, 15.22:30Sukralóza – sladidlo nové generace 11. 11. 2007, 22.27:58Názvosloví tuků 26. 10. 2007Tabulku s přehledem pojmů, s nimiž se v souvislosti s tuky a tukovou problematikou můžete běžně setkat. Každý výraz je podrobně vysvětlen a najdete zde i příklady. (celý článek) Hubnutí: mýty a realita 19. 10. 2007O problematice hubnutí, nadváhy a správném způsobu stravování bylo napsáno již mnoho... (celý článek) Vláknina nejen reguluje, ale i regeneruje a chrání 13. 10. 2007, 12.35:54Nepravidelná a nevyvážená strava v důsledku spěchu je bohužel součástí dnešního životního stylu. A právě vláknina je pro správnou funkci organismu velmi důležitá, i když trochu opomíjená. (celý článek) Je tmavé pečivo skutečně celozrnné? 09. 10. 2007, 23.03:30Odborníci na zdravou výživu a hubnutí jednohlasně doporučují konzumaci cereálií – to znamená i konzumaci tmavého, tedy celozrnného, pečiva. Pokud nahradíte bílé pečivo celozrnným, uděláte jedině dobře. Při nákupu si však dávejte pozor. Ne každé „tmavé“ pečivo je skutečně celozrnné! (celý článek) Aloe vera: nové poznatky v oblasti výzkumu 19. 09. 2007Aloe vera je rostlinou s tisíciletou tradicí. Ve skutečnosti je jedním z nejúžasnějších darů přírody, který co do léčivých vlastností nemá obdoby. Pro své účinky je známá na všech pěti kontinentech světa. (celý článek) Pitný režim v létě (ale nejen během letních měsíců) 12. 08. 2007Lidské tělo je tvořeno vodou ze 70 %. Řada životně důležitých funkcí vyžaduje určitý pohyb tekutin v organismu. Voda je rozpouštědlem mnoha látek, je nosičem minerálů, stopových prvků a řady dalších elementů. Lidské tělo potřebuje vodu zejména v létě jako „chladící kapalinu“, proto se stále hovoří o nutnosti dodržování pitného režimu. Historie jogurtů a probiotik 12. 08. 2007Jogurty pochází z Východu a patří mezi nejoblíbenější kysané mléčné výrobky. Úprava mléka na jogurtový výrobek byla známá již 5 000 let př. n. l. v zemích Středního východu. Slovo jogurt pochází z tureckého „yogurt“ (zkvašené mléko), a to od slova „yogun“ (hustý). (celý článek) Lactobacillus - věrný přítel člověka 09. 08. 2007V trávícím traktu lidského organismu se nachází 10x více bakterií než je počet buněk v lidském těle. Pokud vše funguje jak má a bakterie žijí v symbióze, náš imunitní systém je schopen bránit se vůči různým infekcím. Mezi tyto významné bakterie patří i probiotika. Neboť prokazují příznivý vliv na podporu imunitního systému, získávají čím dál větší podporu u mnoha lékařů. (celý článek) Ocet pro chuť i zdraví 17. 06. 2007Ocet nemuselo lidstvo vynalézat, ale stačilo si jej všimnout, objevit jej. Používání octa se datuje do období před 10 000 lety. (celý článek) Dobře jíst, dobře žít 03. 06. 2007Smyslem práce státního veterinárního dozoru je, aby si lidé mohli nejen kupovat zdravotně nezávadné potraviny živočišného původu, ale i to, aby si na nich pochutnali. Zdá se, že opravdu platí, že čím kvalitnější je potravina, tím je případné riziko zdravotní závadnosti menší. (celý článek) Jogurt prostě musí být jogurt 18. 05. 2007Podle vyhlášky č. 77/2003 (což je prováděcí předpis k zákonu o potravinách) může být označen jako bílý jogurt jen takový výrobek, který jogurtem doopravdy je. Ve smyslu této vyhlášky se jogurtem rozumí mléčný výrobek získaný kysáním mléka, smetany, podmáslí nebo jejich směsi pomocí uvedených mikroorganismů. Jistá potíž asi je v tom, že přidávat další příměsi, jako škrob, želatinu a jiné látky se výslovně nezakazuje. Nicméně výrobek s dalšími přídavky by měl být označen jinak než bílý jogurt... (celý článek) Přejít na stranu: první předchozí 1 2 3 4 5 6 7 následující poslední
|
|