Dnes tolik populární ghí není žádnou novinkou - tak si uchovávaly naše babičky máslo
Je to čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla. Neobsahuje žádné mléčné bílkoviny, proto je vhodné i pro lidi s intolerancí laktózy a kaseinu. Stimuluje tvorbu žaludečních kyselin a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu. Kyselina máselná působí protizánětlivě ve střevech a pomáhá udržovat hladinu inzulinu. Díky zvýšenému obsahu vitamínů A, D, E a K, ghí ocení také lidé trpící záněty zažívacího traktu i alergií na lepek. Vydrží až rok bez lednice.
10 důvodů, proč používat ghíčko
- Trvanlivost – díky odstranění mléčné bílkoviny a odpaření vody má ghí velmi dlouhou trvanlivost bez nutnosti chlazení.
- Nepřepaluje se - ghí má vysoký kouřový bod (250°C). Během zahřívání tak nevznikají nestravitelné toxické látky.
- Chrání střeva – díky kyselině máselné působí ve střevech protizánětlivě a pomáhá udržovat hladinu inzulinu.
- Hubnutí – energie z mastných kyselin pomáhá spalovat tuky.
- Detoxikace – mastné kyseliny na sebe váží toxiny a volné radikály, které následně odvádí z těla pryč.
- Trávení – stimuluje tvorbu žaludečních kyselin a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu.
- Záněty – ghí udržuje zásadité prostředí, čímž zabraňuje vzniku zánětu a usnadňuje hojení.
- Nervy a mozek – omega 6 a omega 3 mastné kyseliny chrání mozek a nervové buňky.
- Cholesterol – BIO ghí obsahuje CLA (kyselina linolová), která snížuje hladinu cholesterolu, pomáhá odbourávat tělesný tuk, podporuje růst svalové hmoty a funguje též jako antioxidant.
- Kůže – ghí lze udržovat i zevně, protože hojí podrážděnou kůži, hydratuje a zvláčňuje.
Více na www.ceskeghicko.cz
text: tisk. zpráva – 05. 09. 2018, 18.25:52