Dobroty připravené s láskou
Všichni víme, že vlastnoručně vyrobené dobroty z čerstvého ovoce jsou vynikající a neznamenají v rozumném množství žádný hřích vůči zdravému životnímu stylu. Objevte s námi tento týden babiččiny recepty, ale i klasiku v moderním podání TCHIBO.
Tady je opět pár našich tipů, které voní po vzpomínkách sladkého dětství. A nechybí ani jeden opravdu famózní recept.
Sklenice se šroubovacím uzávěrem - sada 6 menších nebo 3 větších sklenic. Objem každé menší sklenice je 210 ml, větší sklenice mají objem 410 ml. Součástí balení je i recept.
Sada k dekoraci zavařovacích sklenic - sada obsahuje 12 látkových koleček, 12 samolepicích etiket, 12 gumiček a 12 stužek.
Miska do vodní lázně - misku do hrnce s vodou zavěsíte snadno díky praktickému háčku a dlouhé rukojeti. Osobně vyzkoušeno.
- Vše, co na přípravu, zdobení i servírování pochoutek z vlastní kuchyně potřebujete, najdete od 25. května 2015 v síti obchodů Tchibo a prodejních místech Tchibo v obchodních řetězcích, případně v e-shopu www.tchibo.cz.
Recept: Jablečno-rebarborové želé
Přísady na šest skleniček à 250 ml: 1 kg rebarbory, 1 citron, 500 g kyselejších jablek, cca 750 g želírovacího cukru 1:1 (podle množství ovocné šťávy).
Stonky rebarbory podélně rozpulte, nakrájejte na kousky dlouhé asi 2 cm a dejte do hrnce se šťávou z jednoho citronu. Jablka nakrájejte na kousky, promíchejte s rebarborou, přidejte vodu tak, aby byly kousky jablek a rebarbory ponořené a přiveďte k varu. Na mírné ohni vařte zhruba 20 minut. Směs sceďte přes síto a šťávu dejte do hrnce s želírovacím cukrem v poměru 1:1. Za stálého míchání vařte v plném varu asi 4 minuty, potom horké želé hned nalijte do sterilizovaných sklenic, rychle je uzavřete a zhruba na 5 minut postavte dnem vzhůru. Poté sklenici obraťte, nechte vychladnout a je hotovo!
24. 05. 2015, 20.09:08