Irské dušené maso na pivě Guinness
• 600g syrového masa (jehněčího kýta nebo hovězí)
• 600g brambory vařené
• 200g mrkev vařená
• 200g petržel vařená
• 200g cibule
• vývaru dle potřeby
• 2 lžíce oleje
• česnek, snítka tymiánu, sůl, pepř
• 0,25 lt piva Guinness
Potřebujeme: Hrnec s poklicí, pánev, vařečku, nůž, desku na krájení
Příprava: 30 min
Vaření: 90 min
Maso nakrájené na kostky osmahneme na tuku, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, osolíme, přidáme pepř a podlijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a dusíme, až je maso téměř hotové. Vyrestujeme na tuk, přidáme snítku tymiánu, česnek a podlijeme pivem. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme jíž předvařené brambory, mrkev a petržel. Osolíme a opepříme. Na dušené maso vysypeme opečenou zeleninu, přivedeme k varu a případně dochutíme.
Kde můžete ochutnat? Jurys Inn
Kuchyň hotelové restaurace je vedená pod taktovkou Tomáše Salerna, šéfkuchaře italského původu, který přišel do Jurys Inn s 20letými zkušenostmi z mezinárodních hotelových a restauračních sítí a vybudoval pro tento hotel nápaditý kuchařský styl, ve kterém kombinuje prvky irské a české kuchyně při zachování špičkové kvality pokrmů. Tajemstvím jeho kuchyně jsou čerstvé ingredience, individuální příprava objednávek a velká láska a smysl pro vaření.
26. 03. 2010, 19.34:57