Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Články - archiv

Jablka: Pečeme, vaříme, restujeme!

Aby byly pokrmy z jablek co nejchutnější a nejzdravější, vyplatí se je připravovat z kvalitních surovin. Ty poznáte mj. podle toho, že jejich obaly zdobí značky kvality, např. Klasa, „biozebra“, Regionální potravina apod. Pokud toužíte vyzkoušet originální recepty provoněné jablky, není nic jednoduššího. Dobrou chuť!

DOMÁCÍ PAŠTIKA S JABLKY

U paštiky se oceňuje nejen její jemnost, ale i komplexnost chutí. Že jste ještě tuhle delikatesu nikdy nezkoušeli připravit? Všechno je jednou poprvé. Můžete se inspirovat tímto osvědčeným receptem z webu akademiekvality.cz.

DOMÁCÍ PAŠTIKA S JABLKY

Ingredience:
•    500 g kuřecích jater
•    200 ml bílého vína
•    100 ml smetany
•    250 g slaniny
•    1 jablko
•    ½ cibule
•    sůl, pepř
•    2 bobkové listy
•    hrst vlašských ořechů
•    máslo

Postup:
1.    Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Slaninu a cibuli nasekejte nadrobno.
2.    Játra očistěte a nakrájejte na kostičky.
3.    Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm slaninu s cibulí. Poté vmíchejte jablka
a ještě krátce restujte.
4.    Do pánve přidejte játra a vše společně osmažte. Poté směs podlijte vínem, přidejte bobkový list, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud se víno nezredukuje a nevypaří se alkohol.
5.    Směs podlijte troškou vody a nechte ještě pár minut dusit pod pokličkou, aby játra dostatečně změkla.
6.    Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixerem. Vmíchejte smetanu a nahrubo nasekané ořechy,
7.    Paštiku nalijte do formy a její povrch zalijte rozpuštěným máslem.
8.    Uložte přes noc do lednice, kde nechte paštiku ztuhnout.

 

 

12. 09. 2017, 15.09:35

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu

TOPlist