Mýty o mléce a mléčných výrobcích: Co je na nich pravdy?
Výživa a potraviny – mýty a realita, nový projekt sdružující odborníky zabývající se výživou, technologií výroby potravin, výzkumem v potravinářství a nezávadnosti potravin, si klade za cíl vyvracet mýty o potravinách a cílenou komunikací uvádět dezinformace na správnou míru. Prostřednictvím webové stránky Nadace Výživa pro zdraví budou na dotazy ze strany médií a veřejnosti odpovídat odborníci na základě své specializace a ověřených vědeckých poznatků.
Detailní informace o projektu, spolupracujících odbornících i mýtech jsou k dispozici na webových stránkách www.nadacevyziva.cz.
Projekt Výživa a potraviny – mýty a realita se v první fázi se bude věnovat mléku a mléčným výrobkům. Mýty o těchto potravinách považují odborníci za velmi nebezpečné, protože mléko a mléčné výrobky mají svou nezastupitelnou roli v našem každodenním jídelníčku. MUDr. Petr Tláskal říká: „Je někdy až neuvěřitelné, kolik názorů, mýtů a komentářů se objevuje v souvislosti s vlivem konzumace mléka a mléčných výrobků na zdravotní stav člověka a obyvatelstva. Často se tak k veřejnosti dostávají pozitivní, ale i negativní až poplašné informace, které vyvolávají rozpaky konzumenta. Setkáváme se tak s lidmi, kteří jsou natolik ovlivněni těmito názory a diskuzemi, že mléko a mléčné výrobky odmítají, aniž to odpovídá zdravotnímu stavu a potřebám jejich organismu.“
15. 10. 2015, 12.02:49