Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Články - archiv

Pivní perníčky s pomocí Velkopopovického Kozla

Ingredience:
80 ml černého Velkopovického Kozla
3 šálky hladké mouky
špetka mletého hřebíčku
½ lžičky mleté skořice
½ prášku do perníku
1/4 lžičky soli
150 g másla
1,25 šálku moučkového cukru
1 vejce
1 vrchovatá lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru (15 mL)
1 lžíce kakaa
lžička citrónové kůry
Poleva:
125 ml černého Velkopopovického Kozla
1 šálek jemného moučkového cukru
1 lžička medu
1 lžička mleté skořice

Perníčky

Postup:
1. Do mísy prosejeme mouku se skořicí, práškem do perníku, solí a kakaem. Ve druhé míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Prošleháme vejce, pivo, zázvor, kůru a nakonec vmícháme sypkou směs.
2. Vše zpracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom těsto rozválíme na pomoučněné desce nebo přes fólii na plát silný 1 cm. Vykrajujeme z něj různé tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
3. Troubu nahřejeme na 180°C. Plech s cukrovím vložíme do trouby a pečeme asi 17 minut.
4. Pivo svaříme na čtvrtinu. V misce ho potom utřeme s medem a skořicí do hladka. Po vychladnutí perníčků je potřeme polevou a necháme ztuhnout.

 

20. 12. 2011, 09.50:25

Přečtěte si také

Další recepty na Aerobic.cz

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu

TOPlist