Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Články - archiv

Přehled správné teploty vín pro servírování

S vínem se musí umět zacházet, otevřít jej při správné teplotě, odhadnout dobu dekantace před konzumací a v neposlední řadě zvolit správný typ sklenky a samozřejmě i pokrm.

Druh vína

Doporučená teplota

Sekty, šumivá, Champagne

6 – 9°C

Suchá bílá vína, mladá a růžová, polosladká a sladká

9 – 11°C

Mladá červená, lehká a ovocná

10 – 12°C

Velká, silná bílá vína

10 – 12°C

Elegantní červená

12 – 14°C

Velká těžká červená

14 – 16°C

Červená s vysokým taninem

18 – 20°C

Likérová vína, portská, Sherry

13 – 15°C

Nezapomínejte, že po nalití do sklenice teplota vína stoupne až o 2°C.

„Bílá a růžová vína suchá, polosladká i sladká si nejlépe vychutnáte, budete-li je servírovat při teplotě 7 °C v nádobě s ledem nebo v chladícím obalu, aby nedocházelo k rychlému zteplání obsahu láhve. Velká silná bílá vína podávejte při teplotě 8 až 10 °C. U velkých bílých vín, obzvláště pak u těch, které zrály delší dobu v sudech, doporučuji také zvážit jejich dekantaci. Víno se pak rozevře a nabídne vám všechny své chutě a vůně,“ říká Filip Jantač z Global Wines. 

 

30. 11. 2014, 12.28:41

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu

TOPlist