Recept: Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami
• těsto na pizzu
• salám fuet Casademont (lahůdky Papei)
• rajčatová omáčka
• červená cibule
• červená paprika
• cherry rajčátka
• černé olivy
Postup: Těsto na pizzu (lze zakoupit již vyválené na pečícím papíru) rozložíme na plech a potřeme rajčatovou omáčkou. Poklademe na plátky nakrájeným fuetem, červenou cibulí, paprikou, cherry rajčátky a olivami. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Po upečení pizzu nakrájíme na díly a můžeme podávat.
Sušené lehce kořeněné salámy pocházející z Girony a jsou oblíbenou delikatesou na sváteční stůl i jako chuťovka k vínu. Málokdo ovšem ví, že tento fermentovaný salám se vyrábí z vepřového masa v poměru 145 gramů masa na 100 gramů výrobku. Suší se vzduchem 4 až 6 týdnů a i díky poměru masa a ušlechtilé plísni má nezaměnitelnou nasládlou chuť. Specialistou je tradiční rodinná společnost Casademont ze Španělska, která je v ČR zastoupena společností PAPEI – výrobcem a distributorem exkluzivních i tradičních delikates. Tuto delikatesu naleznete v sítích: Billa, Globus a řádově pořídíteza příjemných 69 Kč (orientační cena).
19. 02. 2016, 12.04:23