Chci se s vámi podělit o netradiční cukroví, osobně vyzkoušené... Na to, že nejím cukroví, tak tohle mě tedy chutná. Je to rychlé, málo pracné a jak jsem psala, vymyká se to klasickému českému cukroví.
KULIČKY Z TATRANEK
Suroviny:
6 ks tatranek
250 g másla
250 g moučkového cukru
30 g instantního kakaa
mleté oříšky, strouhaný kokos na obalení
Postup:
Tatranky dáme hodinu předem do mrazáku, lépe se pak strouhají na struhadle, poté nastrouháme i máslo, přidáme cukr a kakao a vypracujeme těsto. Hned tvoříme z těsta kuličky, které pak obalujeme v kokosu či v mletých oříškách apod.
DIETNÍ TVAROHOVÁ SRDÍČKA
Suroviny:
250 g hery
250 g cukr moučka
250 g hladké mouky
hladká mouka na vál
kandované ovoce či strouhaný kokos(jelikož je to těsto bee cukru, je lepší spíše kandované ovoce pro lepší chuť)
Postup:
Všechny suroviny smícháme dohromady, vypracujeme tužší těsto a na pomoučněném vále jej ihned rozválíme na plát silný cca 4mm. Z těsta vykrajujeme srdíčka a klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180st. 4-6min dorůžova. Necháme vychladnout a pak srdíčka namáčíme v rozehřáté čokoládě a přidáme na čokoládu buď kandované ovoce či posypeme strouhaným kokosem.
PERNÍČKOVÉ SNĚŽENKY
Tenhle recept mě dostal. Normálně perníčky nemusím, tahle kombinace mě dostala...
Suroviny:
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukr moučky
1 lžička perníkového koření
1 lžička jedlé sody
1 lžička kakaa
1/2 hrnku nedu
50 g másla
4 vejce
meruňkový džem
čokoládová poleva, kokos na posyp
Postup:
Tekutý med smíchat s máslem, vejci a se zbytkem suroviny. Těsto dobře prohnětat, nechat den odpočinout (kdo nestíhám, může dát i jen na půl hod do lednice - osobně vyzkoušeno). Těsto se rozválí na 5mm silný plát, vykrajujeme kolečka a prudce upéct na plechu s pečícím papírem. Po vychladnutí slepujeme po dvou k sobě džemem, slepené namáčíme do čokolády a posypeme strouhaným kokosem či jimým cukrářským zdobením. Můžeme hned konzumovat.