Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Galerie čtenářů

Recepty

Netradiční cukroví na poslední chvíli a trochu jinak

NETRADIČNÍ CUKROVÍ NA POSLEDNÍ CHVÍLI A TROCHU JINAK

Chci se s vámi podělit o netradiční cukroví, osobně vyzkoušené... Na to, že nejím cukroví, tak tohle mě tedy chutná. Je to rychlé, málo pracné a jak jsem psala, vymyká se to klasickému českému cukroví.

KULIČKY Z TATRANEK

Suroviny:

6 ks tatranek

250 g másla

250 g moučkového cukru

30 g instantního kakaa

mleté oříšky, strouhaný kokos na obalení

Postup:

Tatranky dáme hodinu předem do mrazáku, lépe se pak strouhají na struhadle, poté nastrouháme i máslo, přidáme cukr a kakao a vypracujeme těsto. Hned tvoříme z těsta kuličky, které pak obalujeme v kokosu či v mletých oříškách apod.

 

DIETNÍ TVAROHOVÁ SRDÍČKA

Suroviny:

250 g hery

250 g cukr moučka

250 g hladké mouky

hladká mouka na vál

kandované ovoce či strouhaný kokos(jelikož je to těsto bee cukru, je lepší spíše kandované ovoce pro lepší chuť)

Postup:

Všechny suroviny smícháme dohromady, vypracujeme tužší těsto a na pomoučněném vále jej ihned rozválíme na plát silný cca 4mm. Z těsta vykrajujeme srdíčka a klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180st. 4-6min dorůžova. Necháme vychladnout a pak srdíčka namáčíme v rozehřáté čokoládě a přidáme na čokoládu buď kandované ovoce či posypeme strouhaným kokosem.

PERNÍČKOVÉ SNĚŽENKY

Tenhle recept mě dostal. Normálně perníčky nemusím, tahle kombinace mě dostala...

Suroviny:

3 hrnky hladké mouky

1 hrnek cukr moučky

1 lžička perníkového koření

1 lžička jedlé sody

1 lžička kakaa

1/2 hrnku  nedu

50 g másla

4 vejce

meruňkový džem

čokoládová poleva, kokos na posyp

Postup:

Tekutý med smíchat s máslem, vejci a se zbytkem suroviny. Těsto dobře prohnětat, nechat den odpočinout (kdo nestíhám, může dát i jen na půl hod do lednice - osobně vyzkoušeno). Těsto se rozválí na 5mm silný plát, vykrajujeme kolečka a prudce upéct na plechu s pečícím papírem. Po vychladnutí slepujeme po dvou k sobě džemem, slepené namáčíme do čokolády a posypeme strouhaným kokosem či jimým cukrářským zdobením. Můžeme hned konzumovat.

 

vložil/a - Edita Jemelková 20. 12. 2012, 09.33:22

Zde obsažené informace jsou osobním názorem pisatele
a nemusí se shodovat s názory redakce.

Další příbuzné fotogalerie:
Mrkvovo-sýrový salát - vložil/a Edita Jemelková
NETRADIČNÍ CUKROVÍ NA POSLEDNÍ CHVÍLI A TROCHU JINAK - vložil/a Edita Jemelková

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu

TOPlist