Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Pozvánky

MilkParade 2014 v plném proudu

Ve vybraných restauracích po celé ČR můžete až do 30. června ochutnat speciální tříchodová menu postavená především na mléce a mléčných výrobcích (sýry, máslo, podmáslí, smetana, tvarohy, jogurty apod.). Kuchaři popustili uzdu své fantazie a připravili si pro vás skutečné delikatesy.

„Výběr restaurací, kde festival probíhá, je opravdu pestrý. Bylo pro nás důležité, aby se festivalu MilkParade zúčastnily podniky z celé republiky, nejenom z Prahy. Tříchodové menu vás vyjde na 250, 350 nebo 550 korun. Záleží na tom, do jaké cenové kategorie daná restaurace spadá,“ vysvětluje Jiří Holub za projekt Bílé plus, organizátora festivalu.

Velkým milovníkem mléka a mléčných výrobků je i Michal Nikodém - šéfkuchař prvotřídní restaurace Ola kala, která se zapojila do festivalu MilkParade.„Produkty z mléka využívám hojně ve všech typech kuchyně – ve studené, v teplé (např. přílohy, omáčky, krémové polévky) a i v dezertech. Nejraději mám máslo, smetanu, hustou zakysanou smetanu, hustý jogurt a kvalitní tučné sýry. Bez mléka a mléčných výrobků sice vařit dovedu, ale chuť smetany, másla, tvarohu nikdy ničím nenahradíte.“Michal Nikodém má mj. zkušenosti s francouzskou kuchyní. Nabízí se srovnání, v čem se liší sortiment a využívání mléčných výrobků u nás a ve Francii.„Nejen ve Francii, ale v západní Evropě obecně, je daleko širší nabídka. Mají k dispozici mnoho druhů másel (solená, bylinková, čistá) a také smetany jsou tučnější a chutnější. Tyto mléčné produkty - tedy tučnou smetanu a hodně másla - často využívají i při vaření. Ve Francii jsem se nesetkal s vařením ze ztužených tuků, ale pouze s oleji,“ zmiňuje šéfkuchař.

Snad v každé zemi se při vaření používá nějaký produkt z mléka. „V Indii si sami doma vyrábějí tvaroh, kterému říkají Paneer. Jeho výroba je velmi jednoduchá. Do vařícího se mléka přidáte šťávu z citronu, necháte odstát a scedíte. Tím vznikne tvaroh, jenž se zatíží a nechá okapat. Syrovátka, která zbude, se vychladí, lehce osolí a popíjí se jako vynikající iontový přírodní nápoj,“ seznamuje nás Michal Nikodém s místní specialitou.

Podmínkou návštěvy restaurace zapojené do festivalu je jednoduchá rezervace. „Na stránkách milkparade.eu si zájemce vybere restauraci a podle uvedených pokynů provede jednoduchou rezervaci,“ dodává Jiří Holub.

 

14. 06. 2014, 17.39:21

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu

TOPlist