PRO-BIO zve k ochutnávce novinek na jarní BIO STYL
Jedenáctý ročník festivalu Evolution, který sdružuje tematicky podobné veletrhy, se bude konat 18. – 20. března 2016 na pražském Výstavišti v Holešovicích. Ani letos zde nebude chybět stánek české společnosti PRO-BIO, která patří mezi největší tuzemské zpracovatele a dodavatele kvalitních bio potravin.
„Srdečně zveme všechny příznivce zdravého životního stylu ke stánku PRO-BIO, kde představíme letošní novinky v našem sortimentu a poradíme s výběrem kvalitních bio potravin – ať už k vaření, pečení, pro bezlepkovou dietu nebo třeba na letní dovolenou,“ říká Barbora Hernychová, specialista marketingu společnosti PRO-BIO.
U stánku PRO-BIO, který letos zaujme plochu téměř 50 m2, čeká na návštěvníky program plný ochutnávek, ukázek vaření, pečení a poradenství. „Chceme lidem představit netradiční, zapomenuté plodiny, jako je dvouzrnka, červená pšenice či quinoa. Nově uvedeme řadu bezlepkových výrobků - čirokovou mouku a krupici, mouku z červené čočky, mouku ze žlutého hrachu a mouku z bílé rýže,“ vyjmenovala novinky letošní sezony Hernychová.
Každý den budou probíhat ukázky vaření a pečení. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky salátu z quinoy, červené pšenice a dalších „netradičních plodin“, bezlepkových sušenek z luštěninových mouk, ochutnávky řady bio polotovarů a dezertů BIOLINIE, moučníků z mouky z červené pšenice a dvouzrnky či čirokové mouky a mnoho dalšího.
Cílem je návštěvníky veletrhu seznámit s minoritními, tzv. zapomenutými plodinami, které se na území střední Evropy dříve běžně pěstovaly a nyní je vracíme nazpět do českého jídelníčku. „Místní biopotraviny mají obrovskou výživovou hodnotu, vliv na zdraví, můžeme jimi rozšířit jídelníček o nové chutě a vyzkoušet si díky nim recepty našich předků,“ dodává odbornice na bio potraviny Hernychová.
14. 03. 2016, 19.51:56