Salát z kuřecí šunky s křenem a jablky
Zdravá strava by přece měla především chutnat! A není důvod, proč si neochutit třeba takový zeleninový salát trochou majonézy – zelenina je pak chutnější, a tím pádem prý raději a častěji konzumovaná.
Oblíbený herec Tomáš Krejčíř předvedl v rámci představení nového praktického obalu majonézy a tatarské omáčky Hellmann´s svoje kuchařské umění. Zkuste Salát z kuřecí šunky s křenem a jablky.
Suroviny (na 4 porce):
300 g kuřecí šunky * 2 jablka * 10 g čerstvého křenu * sůl * bílý pepř * 100 g ledového salátu * 200 g majonézy Hellmann´s * čerstvá pažitka * 4 ks celozrnného toustového chleba
Příprava:
Šunku a jablka nakrájíme na kostičky, přidáme na jemno nastrouhaný křen, dochutíme solí a pepřem a necháme vychladit. Ledový salát nakrájíme na jemné nudličky, přidáme k vychlazenému salátu a dochutíme majonézou Hellmann´s. Ozdobíme pažitkou a podáváme s toustovým chlebem (nebo přímo na něm).
foto: Q u e n t s.r.o. – 04. 10. 2008, 13.25:26